Månlampa med Stativ - 3D

Månlampa
 • 1 års garanti
 • Snygg månformad 3D-design
 • Vackert stativ i trä
 • Skapar drömlik stämning i vilket rum som helst
 • Yttextur som efterliknar månen
 • 4 olika belysningsinställningar
 • Det uppladdningsbara batteriet laddas enkelt via USB
 • Fjärrkontroll ingår
 • 2-3 timmars laddningstid är enligt somliga recensenter för länge
Köp nu

Månlampa med touch

Månlampa
 • Reglera ljusstyrkan genom att röra lampan med fingret
 • Tre olika ljusinställningar (vitt, gult & naturligt)
 • Stativ i trä medföljer
 • Snöre medföljer om du hellre vill hänga upp den
 • Laddas med den medföljande USB-laddaren
 • Diameter: 12 cm
 • Något för dyr (399 kr)
Köp nu

Månlampa med 16 färger

Månlampa
 • 16 färger och flera ljuslägen
 • Skapa en mysig kosmisk atmosfär
 • Stativ medföljer
 • Reglerbar ljusstyrka
 • Laddas med USB-kabel (medföljer)
 • Batteritid: 6-12 h
 • Diameter: 12 cm
 • Endast en per kund
Köp nu
Innehåll [ visa ]

Letar du efter en månlampa har du kommit till rätt plats. Kort sagt är denna lampa en perfekt skalenlig replika av månens yta som skapar en underbar belysning i vilket rum som helst. På grund av att den är tillverkad med hjälp av en 3D-printer är det en perfekt representation av månens reliefer. Vidare är månlampan stilren och vilar på ett snyggt ställ som gör att du kan se hela satelliten. Således är det en perfekt nattlampa för både barn och vuxna.

Dock finns det numera mängder av olika modeller med skiftande kvalitet. Därför har vi listat de bästa månlamporna i en topplista baserat på samlade recensioner online. Därmed filtrerar vi bort att billiga budgetmodeller som ändå inte är bra. Börja sålunda med att läsa på nedan för att därefter välja den modell som passar dig bäst.

Visste du att galaxy lampan är nära besläktad med denna variant?

Så väljer du månlampa

Innan du väljer en månlampa finns det några saker du ska vara medveten om. För det första skiljer sig kvaliteten åt från modell till modell, så du ska inte köpa den billigaste varianten då kvaliteten är undermålig. För det andra måste du säkerställa att en lampfot ingår i priset. För det tredje har de bästa modellerna flera färger, sekvenser och intensitetsnivåer att välja mellan – så det är viktigt att du köper en variant som har dessa funktioner. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du måste tänka på för att göra ett så välinformerat val som möjligt.

Storlek

Storleken är en otroligt viktig faktor när du väljer en månlampa. Om du har ett litet rum så kan du välja en liten modell som dessutom är billigare, medan ett större rum kräver en större storlek. Men du måste även välja storlek utifrån bordsstorleken, så har du t.ex. ett litet nattduksbord så kan du givetvis inte välja en lampa vars diameter är större än bordet.

månlampa

Lampfot

Orsaken till varför lampfoten är en viktig del i ditt val av månlampa är endast för att det inte ingår i alla modeller. Många kunder har skrivit negativa recensioner av just denna anledning, nämligen att återförsäljaren inte var tydlig med detta i produktbeskrivningen. Därför måste du alltid dubbelkolla detta så du är säker på att en lampfot ingår i priset, annars behöver du beställa detta separat.

Batteri

När du väljer en månlampa ska du välja en modell med batteri. Annars är du låst till avståndet till ett eluttag. Glöm inte bort att dubbelkolla hur lång batteritid den har då detta skiftar mellan olika modeller. Vanligtvis har de cirka 8 timmars batteritid vilket innebär att du kan använda den under en hel kväll innan den måste laddas igen. Genom att välja en månlampa med så lång batteritid som möjligt slipper du ladda den lika ofta.

Färger

Somliga månlampor har endast en färg du kan välja mellan. Men de bästa modellerna har mängder av olika färger vilket gör att du får en större valfrihet. Exempelvis kanske du på morgonen vill ha en ljusare färg än på kvällen. Vidare är det viktigt för dig att veta att det även finns olika intensitetsnivåer och sekvenser du kan välja mellan, ungefär som olika program där belysningen kastas mot väggar och tak i skiftande banor. Baserat på detta är det alltså bättre om du väljer en dyrare månlampa då dessa är utrustade med betydligt fler färger, funktioner och program.

Textur

Som ovan nämnt har en bra månlampa en ojämn textur på grund av dess reliefer. Detta är således en perfekt mätstock för kvalitet, för om du hittar en lampa i en affär vars textur är len så ska inte köpa den. Annars kommer inte lampan att projicera en korrekt representation av månens yta.

bäst månlampa

Fördelar med månlampa

 • Hjälper barn att somna lättare
 • Perfekt alternativ till läslampa
 • Skapar en fantastisk atmosfärisk stämning
 • Kan användas inomhus och utomhus
 • Utmärkt present till både barn och vuxna
 • Använd på fester som dekorativ belysning

Vanliga frågor och svar

Vad är en månlampa?

Kort sagt är en månlampa en typ av lampa som förvandlar ditt rum till en nästintill exakt representation av månbelysningen. På så vis är det som att månen i miniatyr finns i ditt rum och lyser upp tak, väggar och golv.

Vad är månlampor gjorda av?

Eftersom den är 3D-printad så är den gjord av en mängd tunna plastlager vilket skapar en relief av månens minsta detaljer.

Är månlampor säkra att använda?

Eftersom en månlampa är försedd med LED-lampor, som är kända för att inte bli varma, så är den helt säker att använda för både barn och vuxna. Vidare är den är tillverkad av mjukplast vilket gör den ännu säkrare, för om den skulle gå sönder så finns det inte en massa överblivna plastbitar som barn kan stoppa i munnen. Därmed är den helt säker att använda

Hur laddar man en månlampa?

Det beror på om du väljer en modell med batteri eller en nätdriven variant som du kopplar in i eluttaget. Väljer du en batteridriven variant så laddar du den enkelt med en USB-sladd.

Hur länge håller batteriet?

Det beror på vilken modell du väljer, men i regel håller de mellan 8-30 timmar och tar mellan 2-7 timmar att ladda fullt.

Skötselråd för månlampa

Precis som andra lampor som t.ex. galaxylampan eller industrilampan så måste du sköta om en månlampa på rätt sätt för att öka dess livslängd. Dessutom är det viktigt ur ett säkerhetsperspektiv. Följ därför nedanstående skötselråd så den håller så länge som möjligt.

 1. Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda den

 2. Välj en stadig plats där månlampan kan stå utan risk för att den glider

 3. Håll flytande vätskor långt ifrån lampan

 4. Ladda endast lampan när batteriet är helt urladdat, annars får du mindre batteritid över tid

 5. Rengör lampan med jämna mellanrum med en lätt fuktad trasa

 6. Är du osäker över någonting ska du antingen kontakta oss eller återförsäljaren istället för att ta egna inititativ

Slutsats

Sammanfattningsvis ska du välja en månlampa som är tillräckligt stor för att lysa upp ditt rum, men inte för stor så den inte får plats på ett bord. Vidare ska du inte välja en billig modell då dessa saknar relief vilket innebär att de inte är en direkt representation av månytan. Glöm inte att lampfoten sällan ingår i köpet, så detta måste du dubbelkolla. Sist men inte minst rekommenderar vi en batteridriven lampa så du kan placera den var du vill och inte behöver anpassa dig efter närmaste eluttaget.

Har du ytterligare frågor innan ditt köp så skicka oss ett mail så hjälper vi dig gärna!

Om skribenten

Anders Lindbladh
Jag heter Anders och har mångårig erfarenhet av inredning med specialisering på belysning. Jag älskar att dela med mig av mina erfarenheter så du också kan skapa mysbelysning hemma!
Läs mer från Anders Lindbladh